Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Україна постачатиме м’ясо в Арабські Емірати

  • 402

Сьогодні Об'єднані Арабські Емірати дозволили завозити на свою територію м'ясо українського виробництва.

Про це повідомили в Державній ветеринарній службі. У Арабські Емірати постачатимуть вітчизняну свинину, баранину, яловичину та птицю. Про обсяг поставок не повідомляють. Торік араби перестали возити до себе українську баранину через губчастоподібною енцефалопітією великої рогатої худоби в Україні. Після цьогорічної перевірки вітчизняних підприємств технологи з Арабських еміратів ніяких відхилень не помітили.

«Звісно, обсяги поставок м’яса невеликі, але сам факт поставки у арабські країни нашого м’яса це доволі хороший знак для вітчизняних виробників. Адже потрапити на їхній ринок складно. Раніше ми туди вже постачали курятину. При чому це робило дуже небагато підприємств», — Ярослав Левицький із консалтингової компанії «Проагро»

За його словами, арабські країни мають дуже високі вимоги до продуктів, які завозять на їхню територію.

«Наприклад, вони не можуть купувати наших курей через те, що на наших птахофермах птахів неправильно вбивають — електрострумом. Араби вважають, що перед тим, як вбити курку, треба прочитати молитву і вбивати її потрібно лише ножем. При чому так, щоб птиця якомога менше страждала від болю. При промисловому вирощенні птахів вони погоджуються на одну молитву для всієї партії курей», — розповідає спеціаліст



пропозиції партнерів
Новини