Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Німеччина виділить жертвам примусового допінгу в НДР €10 млн

  • 279

В середу уряд Ангели Меркель затвердив програму допомоги колишнім спортсменам, які були жертвами примусового допінгу за часів НДР, з 1965 по 1989 рік.

З такою метою буде виділено приблизно 10,5 млн євро, до того ж кожен потерпілий отримає одноразову виплату в розмірі 10,500 євро. У 2002 році такі ж компенсації отримали 194 атлети. Про це повідомляє thelocal.de.

Загалом у Німеччині нараховується близько 1,000 спортсменів колишньої НДР, які страждають від різних хвороб після насильницького прийому допінгу. В основному це був анаболічний стероїд Орал Турінабол (Oral Turinabol). У багатьох випадках його давали спортсменам потайки, під виглядом вітамінів. Препарат збільшував результативність атлетів і скорочував час на відновлення, проте побічні ефекти були катастрофічними. Наприклад, олімпійський чемпіон з важкої атлетики та рекордсмен світу Герд Бонк у 1970-ті роки виграв для НДР 15 золотих медалей, проте уже в 37 років став інвалідом через насильницький прийом допінгу. Він помер у 2014 році у віці 63 років від діабету, печінкової недостатності та масштабного пошкодження внутрішніх органів.



пропозиції партнерів
Новини