Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Вчені виростили серцевий м’яз з клітин шкіри

  • 433

Дослідники з лабораторії Отто в лікарні штату Массачусетс при Гарвардському університеті успішно вирощують тканини людського серця зі стовбурових клітин, створених на основі клітин шкіри дорослих людей.

Це наукове відкриття є дуже вагомим досягненням в області регенеративної терапії. Технологія, винайдена командою вчених, може використовуватися для вирощування нових серцевих тканин для пацієнтів з їхньої власної клітинної тканини, що зменшить потребу в пересадці серця і скоротить ризик відторгнення імплантованої тканини. Незважаючи на такі результати, поки що вчені не можуть виростити повністю нове серце, але це досягнення є значним проривом у галузі медицини і може дуже позитивно вплинути на людей, які страждають від захворювань серця. Про це повідомляє Inhabitat.

У своїх експериментах дослідницька група використала 73 донорських серця з банку органів в Новій Англії, які визнали непридатними для трансплантації. Вчені очистили кожен орган від всіх живих клітин, залишивши тільки екстрацеллюлярний матрикс. Це дозволило їм отримати нейтральний каркас, на якому вони ростили нові клітини.



пропозиції партнерів
Новини