Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Парламент затвердив закон про електронне декларування з правками Порошенка

  • 501

ВРУ у вівторок, 15 березня, ухвалила в цілому законопроект про електронне декларування з правками президента Петра Порошенка.

За документ проголосувало 278 нардепів. Цей документ став останнім з чотирьох законопроектів «безвізового пакета», який необхідний для скасування Євросоюзом візового режиму для України. Про це повідомляє Zaxid.net

«Ми ухвалили усі рішення для впровадження безвізового режиму», — заявив після голосування голова парламенту Володимир Гройсман

Зокрема, згідно з пропозиціями президента:

1) Передбачене введення електронного декларування вже у 2016 році, починаючи з вищих посадових осіб, суддів і прокурорів.

2) Кримінальна відповідальність за недостовірні відомості у деклараціях вводиться у 2016 році, як передбачалося раніше. Одночасно сама відповідальність ослаблена — вона настає, коли сума невідповідності перевищує 250 мінімальних заробітних плат (м.з.п.), тобто понад 300 тис. грн. Передбачаються альтернативні ув’язненню санкції.

3) Передбачене введення адміністративної відповідальності за недостовірні відомості в декларації на суму від 100 до 250 м.з.п., тобто понад 140 тис. грн.

4) Визначення членів сім’ї декларанта залишається без змін.

5) Для цінного рухомого майна межі декларування збільшені з 50 до 100 м.з.п., а для витрат — до 50 м.з.п.

6) Вилучена вимога зазначати контрагентів в операціях декларанта. При цьому на запит НАЗК декларант повинен обов’язково їх назвати.

7) Визначений порядок виправлення декларації: «протягом семи днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію».

8) Визначений обов’язок НАЗК проводити перевірку декларації «на підставі інформації, отриманої від фізичних і юридичних осіб, із засобів масової інформації та інших джерел, про можливе зазначення в декларації недостовірних відомостей».



пропозиції партнерів
Новини