Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Вчені: Татуювання зміцнюють імунітет людини

  • 372

Малюнки на тілі роблять імунну відповідь організму сильнішою, тож, потенційно організм має краще боротися із загальними інфекціями.

Такого висновку дійшли науковці університету Алабами, повідомляє сайт університету. Реакція організму на тату схожа на заняття у спортзалі, коли ти не в формі. Спочатку м’язи стають запаленими, але хворобливість зникає, якщо тренування триває.

«Після відповіді на стрес, тіло повертається до рівноваги. Однак якщо піддавати його стресу й надалі, тобто робити нові татуювання, воно не повернеться у попередній стан. Організм відрегулює внутрішні процеси і стане сильнішим», -— пояснив доктор Лінн

Ці припущення вченого підтвердилися спільним експериментом з Джошуа Домінгесом та доктором Джейсоном Де Каро. Автори дослідження також обстежили людей до і після того, як вони зробили татуювання. Вчені враховували кількість малюнків і тривалість перебування людині у процесі. Вони вивчали рівень антитіла — білка імуноглобуліну А та кортизолу — гормону стресу, який пригнічує імунну відповідь.

Рівень імуноглобуліну А, який захищає нас від загальних інфекцій, падав у тих, хто зробив своє перше татуювання, а кортизол — навпаки, підвищувався через стрес.

«Ті учасники експерименту, у яких було більше тату, мали незначні показники падіння імуноглобуліну А», — підкреслив доктор Лінн

За його словами, тіло, на яке часто наносять татуювання, поглиблює поріг, коли вже потрібна імунна відповідь. Тому ці люди стають імунно сильнішими.



пропозиції партнерів
Новини