Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Китаї встановили зарядки для електрокарів через кожні 50 км

  • 314

Вздовж 8 швидкісних шосе в Китаї встановили зарядні станції для електрокарів через кожні 50 км.

Шосе такі великі міста як Пекін і Шанхай, Шеньян і Хайкоу, Ціндао та Іньчуань. Першу чергу мережі електрозаправок ввела в експлуатацію корпорація State Grid Corp of China, передає Regnum. На кожній станції можуть одночасно заряджатися до 4 автомобілів.

State Grid Corp of China планує створити загальнонаціональну мережу зарядних станцій у всіх великих китайських містах і вздовж основних доріг. Через 4 роки понад 36 тис. км магістралей, що проходять через 202 міста, будуть оснащені електрозаправками. Для цього компанія має намір залучити державні та приватні інвестиції. Вартість будівництва однієї станції становить близько 5 млн юанів ($767 тис.).

До 2020 року State Grid Corp of China має намір побудувати 120 тис. електрозаправок. Китай планує скоротити викиди у довкілля завдяки збільшенню кількості електромобілів на дорогах. Поки що відсутність великої мережі заправних станцій і відносно висока вартість екоавто перешкоджають реалізації цієї ініціативи. До 2020 року кількість приватних електромобілів в Китаї збільшиться до 300 тис. Лише у січні 2016 році у країні було продано 16,1 тис. електрокарів.



пропозиції партнерів
Новини