Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

«Укрпошта» запустить аналог eBay

  • 617

«Укрпошта» планує запустити свій аналог eBay. На це витратять 17 млн грн.

Про це пише AIN. «Укрпошта» виходить в e-commerce і фінтех, плануючи стати нацоператором в цих нішах. Поштовий оператор анонсував низку IT-проектів. Деякі послуги обіцяють запустити вже цього літа. За словами IT-директора «Укрпошти» Євгена Зиміна, компанія вже оголосила тендери на реалізацію проектів. Так, на uBay (так в «Укрпошті» називають маркетплейс — Ukrainian eBay) і mWallet готові витратити 17 млн ​​грн і 7 млн ​​грн відповідно. Завершити проекти хочуть за два роки, за такий же термін вони окупляться, вважають в компанії.

Розміщувати свої товари на uBay матимуть змогу будь-які продавці і виробники товарів у всіх категоріях. А оскільки «Укрпошта» доставляє товари з китайських Інтернет-магазинів, маркетплейс зможе розмістити, зокрема, і товари з Китаю. mWallet повинен стати унікальним мобільним сервісом, який в один клік дозволить користувачеві скористатися будь-яким фінансовим сервісом. Акцент додатка — програми лояльності, проте в ньому будуть найрізноманітніші сервіси: P2P-переклади, електронні гроші, грошові перекази з картки в кеш.

Маркетплейс і мобільний гаманець — це лише частина програми IT-реформування компанії, яка планує стати «Національним оператором з інформаційних і фінансових послуг». «Укрпошта» готує оновлений портал, на якому банки, платіжні системи та інші фінансові організації зможуть запускати свої послуги. Також «Укрпошта» готує поштовий мобільний додаток, за допомогою якого можна буде відстежувати свої відправлення і оплачувати послуги оператора. Разом з оновленим порталом в нього готові інвестувати 7 млн ​​грн.



пропозиції партнерів
Новини