Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Порошенко потрапив у центр офшорного скандалу

  • 995

Понад 380 журналістів впродовж року працювали над масштабним розслідуванням про офшори впливових людей світу. У список фігурантів офшорного скандалу потрапили 3 українців.

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів оприлюднив результати свого розслідування про офшорні компанії, які засновані впливовими людьми для ухилення від сплати податків. У списку фігурантів скандалу опинилися й 12 чинних і колишніх світових лідерів. Серед них - президент РФ Володимир Путін та президент України Петро Порошенко, йдеться в матеріалі «Панамські документи». Порошенкові присвячено окреме розслідування під назвою «Офшорний податковий маневр президента України» про його махінації щодо компанії Roshen.

Дані для розслідування журналісти отримали внаслідок великого витоку інформації від джерела в юридичній фірмі Mossack Fonseca, що займається реєстрацією та обслуговуванням офшорних компаній. Джерело передало понад 11,5 млн документів німецькій газеті Süddeutsche Zeitung. Опрацьовували матеріали близько 400 журналістів з 80 країн світу, а робота над проектом тривала понад рік.

У розслідуванні йдеться про угоди і офшори 12 чинних і екс-президентів, про більше ніж 120 бізнесменів і 29 найбагатших людей з рейтингу Forbes, зокрема футболіст Ліонель Мессі. Загальна кількість фігурантів розслідуванні, що пов'язані з Україною, сягає двох десятків. Зокрема, є інформація про офшори Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка, власника Kyiv Post Мохаммада Захура, і низку російських політиків. Згідно з матеріалами, понад $2 млрд «таємно перемішуються через банки і тіньові структури, пов’язані з друзями Путіна».



пропозиції партнерів
Новини