Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

На Харківщині запустять кілька сонячних електростанцій

  • 545

Наразі в Харківській області діє лише одна сонячна електростанція в селищі Комунар Харківського району.

Площа електростанції становить 1000 кв.м. За 2015 рік вона дала понад 10 мВт «зеленої» енергії, яку продали ДП «Енергоринок», йдеться на сайті Харківської ОДА.

«До 2020 року обсяг відновлювальної енергії в Україні має збільшитися до 10% від загального. Тому сьогодні ми вивчаємо можливості використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії, зокрема — сонячної генерації. Це дозволить збільшити енергонезалежність регіону та країни, — розповів начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький. — Наразі ми розглядаємо можливість будівництва подібних електростанцій на півдні Харківщини»

Найсприятливішими для будівництва СЕС на Харківщині є 3 південні райони області — Лозівський, Барвінківський та Близнюківський. Обсяги сонячного світла там значно інші, аніж в інших районах.

«Йдеться про будівництво декількох сонячних електростанцій. Одну з них планує побудувати компанія «Екватор Сан Енерджі» яка вже має досвід у цій сфері. Також сьогодні є ще один зацікавлений в реалізації проекту інвест-клуб», —додав Олексій Белоцький

Також побудувати сонячні електростанції для власних потреб хочуть і деякі підприємства області.



пропозиції партнерів
Новини