Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Терорист Брейвік виграв суд проти Норвегії

  • 849

Норвезький суд визнав, що права масового вбивці Андреса Брейвіка під час утримання в одній з найкомфортніших в'язниць світу були порушені.

Відповідно до постанови суду, умови утримання терориста Брейвіка суперечать Європейській конвенції прав людини, яка забороняє нелюдяне ставлення до людей і приниження їх гідності.

«Заборона на нелюдську і принизливу поведінку є фундаментальною цінністю демократичного суспільства. Вона має застосовуватися до всіх, до вбивць і терористів також», — стверджує суддя

Однак скаргу на те, що уряд Норвегії порушує право Андреса Брейвіка на особисте і сімейне життя, не задовольнили. Позов до суду норвезький стрілок подав у березні. У ньому він поскаржився, що йому не дозволяють бачитися з іншими націоналістами і ультраправими активістами.

У той же час, варто зазначити, що, щоб не занадто травмувати охорону, вимушену контактувати з терористом, він відбуває покарання по черзі відразу в двох тюрмах, Іла і Шиєн, і якою саме з них незадоволений вбивця, не повідомляється.

Тепер Норвегія має виплатити Брейвіку 331 тис норвезьких крон. Притому, Брейвік перебуває у трикімнатній тюремній камері з комп'ютером без Інтернету, телевізором, ігровою приставкою. Контактувати із зовнішнім світом терористу не дозволяли, а його листи поштою перевіряли. Саме це Брейвік вважає порушенням прав людини.

Нагадаємо, Андерс Брейвік був засуджений в 2012 році до 21 року ув'язнення за теракти в урядовому кварталі Осло, а також на острові Утейя, в результаті яких загинуло 77 осіб.

Джерело: tvrain.ru



пропозиції партнерів
Новини