Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Мін'юст заборонив символіку Соціалістичної партії

  • 388

Про це йдеться в наказі Міністерства юстиції від 12 квітня.

Комісія з питань дотримання закону про декомунізацію опрацювала питання наявності на емблемі і прапорі СПУ зображень символів комунізму.

Згідно з висновком українського геральдичного товариства, емблема Соцпартії України і її прапор містять атрибути «серп і молот», «використані і за змістом, і за формою у значенні ідеологічного символу, аналогічного тому, що вживався комуністичним тоталітарним режимом у період СРСР».

«Композиційне вирішення та колористика символів СПУ також аналогічні радянським. Тому і емблема, і прапор СПУ однозначно потрапляють під дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в України та заборону пропаганди їхньої символіки» й не можуть надалі використовуватися у такому вигляді», — вирішила комісія

Керівництво партії, яку очолює Олександр Мороз, обіцяло змінити символіку, але не зробило цього.Натомість назва Соцпартії не суперечить закону про декомунізацію, однак саме символіка СПУ не відповідає ч. 1 ст. 4 зазначеного закону.

Джерело: minjust.gov.ua



пропозиції партнерів
Новини