Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Наші на Євробаченні: від початку до сьогодні

  • 1563

Україна почала брати участь у конкурсі з далекого 2003 року. Наші виступи – це часом фіаско, а часом й фантастичні тріумфи. Цьогоріч відстоювати честь своєї Батьківщини поїхала Джамала. І допоки вона готується підкорювати сцену, ми вирішили згадати історію участі нашої країни у цьому престижному пісенному конкурсі.

2003, Олександр Пономарьов, 14 місце

Першим представником України на Євробаченні став Олександр Пономарьов. Про нього тоді жартома писали: «український співак їде до Латвії на конкурс Євробачення співати англійською мовою пісню ізраїльського композитора з іспанським приспівом».

2004, Руслана, 1 місце

Руслана стала справжнім вибухом Євробачення-2004. Важко знайти людину, яка не впізнала би легендарну «Wild Dances». Серед 36 країн, які брали участь, співачка посіла перше місце з 280 балами. Тодішній президент Леонід Кучма своїм указом дав переможниці звання народної артистки України.

2005, Гринджоли, 19 місце

У 2005-му році Гринджоли представляли Україну на Євробаченні в Києві, де виконали свій єдиний хіт «Разом нас багато». Пісня вважалася негласним символом Помаранчевої революції, а сам гурт проходив Нацвідбір чисто номінально.

2006, Тіна Кароль, 7 місце

Тіна Кароль виступала в Греції з піснею Show me your love. На прес-конференції вона вразила зарубіжних журналістів танцем на столі, а згодом на одній з вечірок влаштувала аукціон, продавши вбрання, яке принесло їй перемогу на Новій хвилі. Талант та харизма допомогли Тіні завоювати 7-е місце.

2007, Вєрка Сердючка, 2 місце

Lasha Tumbai! Більшість українців з гумором ставилися до представника від України. Але епатажну артистку в блискучому костюмі із зіркою дуже полюбили журналісти, відповідно — букмекери робили на неї хороші ставки. Вєрка Сердючка посіла 2-е місце на міжнародному пісенному конкурсі. І це був успіх!

2008, Ані Лорак, 2 місце

Ані Лорак виступила на Євробаченні у Сербії з піснею Shady Lady. Головним помічником і натхненником української зірки на конкурсі був ніхто інший, як Філіп Кіркоров. Він навіть не пошкодував 200 тисяч доларів на сукню від відомого дизайнера Роберто Каваллі для Ані.

2009, LOBODA, 12 місце

Мабуть, всі пам'ятають, як на церемонії відкриття конкурсу українка з’явилася в бинтах. Участь Лободи у фіналі музичного конкурсу викликала широкий резонанс. За кількістю переглядів на офіційному каналі Eurovision відео Лободи посіло 3-тю сходинку. Але у фіналі конкурсу вона отримала лише 12-е місце.

2010, Alyosha, 10 місце

Шлях Альоші до Євробачення в Осло був досить тернистим. 21 березня з’явилася інформація про те, що пісня Альоші — плагіат. Виявилося, трек To Be Free був написаний ще у 1977 в США і чекав на свого виконавця. 22 березня стало відомо — пісня To Be Free не відповідає правилам. І нарешті 25 березня Альоша представила нову композицію Sweet People. З нею вона й посіла 10-е місце.

2011, Міка Ньютон, 4 місце

Міка вийшла на сцену Євробачення з ніжною піснею Angel. Крім того, здавалося, що вона стала улюбленицею зарубіжної преси. Світські хронікери обговорювали її «ангельський наряд» із суперпір’ям з Америки. Букмекери вважали Міку фавориткою і пророкували місце у трійці. Але...

2012, Гайтана, 15 місце

Виступ Гайтани мав початися з того, що на сцені з’являються великі екрани, з яких виходить учасник балету і починає танцювати поппінг. Режисери вирішили, що хлопець у яскравому костюмі з лампами відверне увагу від головної героїні, тому змінили номер Гайтани. У фіналі вона набрала 65 балів, посівши лише 15-е місце.

2013, Злата Огневич, 3 місце

Злата заспівала красиву пісню під назвою Gravity. Номер, який представила українка, був яскравим і видовищним. Відповідно до постановки, велетень Ігор Вовковинський виніс Злату на руках і поставив на платформу-камінь, де співачка перебувала під час всього виступу. За сценарієм дії номера Огневич відбувалися в лісі.

2014, Марія Яремчук, 6 місце

Марія Яремчук представила Україну на конкурсі Євробачення 2014 з піснею Tick-Tock. Кліп на сингл був знятий вже в березні. До речі, пісню Tick-Tock Яремчук написала в співавторстві з відомим автором багатьох хітів конкурсів Євробачення, відомою шведською вокалісткою Сандрою Берман. А на сцені співачка влаштувала справжнє шоу.



пропозиції партнерів
Новини