Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Винахід українців — серед лідерів конкурсу NASA

  • 450

Кияни розробили проект марсіанського літака MarsHopper. Зараз він бореться за приз глядацьких симпатій міжнародного конкурсу NASA Space Apps Challenge 2016.

Наразі проект українців посідає 2 місце в списку лідерів. Лідирує ж проект управління безпілотником за допомогою розумного браслета Avis, який створила команда македонців. MarsHopper від лідерів розділяє менше ніж 50 голосів. Натомість винахід українців відірвався від найближчого переслідувача — гри про колонізацію Марс MartianOasis на 500 голосів.

За словами авторів проекту, MarsHopper — це літак для дослідження Марса і найближчих регіонів. Для польотів використовується сухий лід з поверхні полюсів Червоної планети, який літак збирає під час посадок і за допомогою радіоізотопного термоелектричного генератора перетворює на газ. Таке швидке звільнення енергії утворює реактивну тягу. Літак рухається від посадки до посадки, за що його і назвали «стрибуном» (Hopper).

«Наші розрахунки показують, що даний проект можна реалізувати за допомогою існуючих технологій», — кажуть винахідники

Зазначимо, що конкурс NASA Space Apps Challenge проходить у 170 країнах світу. Україна взяла участь у змаганнях вперше. Притому, голосування за приз глядацьких симпатій триватиме ще 4 дні. Щоб впідтримати київську команду, потрібно зареєструватися на сайті NASA Space Apps Challenge 2016, а потім проголосувати на сторінці MarsHopper.

Джерело: 2016.spaceappschallenge.org



пропозиції партнерів
Новини