Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Львові побудують культурно-спортивний комплекс

  • 986

На проспекті Чорновола, поруч з парком 700-річчя Львова запланували спорудити багатофункціональний комплекс для масштабних концертів та спортивних заходів.

Будівля матиме площу у 30 тисяч кв.м. та зможе вмістити водночас щонайменше дві тисячі осіб. ДП «Містопроект» розробив детальне планування території просп. Чорновола — вул. Троф’яної — вул. Панча на замовлення міської ради.

«Зараз ми тільки вносимо зміни до детального плану територій, аби в подальшому цю ділянку зарезервувати для будівництва такого комплексу. Про саме будівництво ще не йдеться, оскільки поки що немає інвестора, який би хотів вкласти свої кошти в це», — розповів Юліан Чаплінський, який є головним архітектором Львова

Він також відзначив, що поки проект спортивно-культурного центру є лише орієнтовним. Його потрібно було розробити для розуміння площі, яку може зайняти цей комплекс. Щодо проектування ймовірно будуть оголошувати конкурс.


«Ми планували культурно-спортивний комплекс таким чином, аби зробити, щось незвичне, щоб було помітним та вирізнялось із доволі буденної забудови цього району. Тому вирішили спроектувати культурно-спортивний центр у вигляді скрипкового ключа», — пояснив Юрій Столяров, який є головним архітектором проекту ДП «Містопроект»


Висота майбутнього культурно-спортивно комплексу не мала б перевищувати 20 метрів. За концепцією «Містопроекту», комплекс матиме 4 поверхи. За словами Юрія Столярова, детальне планування такого комплексу може зайняти близько двох-трьох років, а будівництво — близько чотирьох років.

Комплекс складатиметься з 4 поверхів, де будуть кав’ярні та магазини, концертний зал та невеличнкі репетаційні зали. Навколо буде велика площа з облаштованим громадським простором.

Джерело: ZAXID.NET



пропозиції партнерів
Новини