Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

З'явилося супутникове фото «Бука», що збив «Боїнг»

  • 862

Опубліковано супутниковий знімок з 17 липня 2014 року, на якому, ймовірно, видно, зенітно-ракетний комплекс «Бук» на причепі з тягачем із білою кабіною в окупованій Макіївці.

Такий знімок показало аналітичне агентство Stratfor. Проаналізувавши нещодавно оприлюднену інформацію Bellingcat про походження ЗРК «БУК», Stratfor знайшов супутниковий фотознімок від 17 липня 2014 року. Він підтверджує місцезнаходження установки у день трагедії.

На фото помітно установку «Бук» встановлену на тягачі з білою кабіною, що рухається на схід через Макіївку. Знімок було зроблено комерційним супутником за 5 годин до того, як над Донбасом збили малазійський «Боїнг». В агентстві зазначають, що нова знахідка вписується у дані про пересування цього «Бука» від кордону РФ до окупованого міста Сніжного, звідки, згідно з даними розслідування, була запущена ракета «Бука», що збила «Боїнг».

Наголошується, що знімок сам по собі не доводить, що літак збили саме з цього «Бука», але він підтверджує загальний перебіг подій, встановлений завдяки колективному аналізові наявної інформації. Нагадаємо, експерти Bellingcat зробили висновок, що відповідальність за катастрофу MH17 несе Міноборони РФ.



пропозиції партнерів
Новини