Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Польщі стартують спільні навчання НАТО

  • 318

З 17 по 27 травня на полігоні в Жагани і Свентошуве в Польщі відбудуться навчання сил швидкого реагування НАТО Brilliant Jump.

Головною метою навчань стане відпрацювання перекидання в Польщу військового і сухопутного спорядження сил швидкого реагування НАТО. Операція вимагає всебічної координації, тому в маневрах візьмуть участь також Багатонаціональний Північно-Східний Корпус з Щецина і нещодавно створений підрозділ Інтеграції сил НАТО з Бидгощі.

Це будуть другі спільні навчання сил швидкого реагування НАТО, які були створені на саміті Альянсу в 2014 році. Попередні навчання проводилися на тому ж полігоні. У навчаннях братиме участь бригада з Іспанії, яку посилить британський батальйон і рота з Албанії. Разом вони відпрацюють перекидання сил у віддалений регіон Європи з використанням морських, повітряних і сухопутних комунікацій.

«Військове спорядження з Іспанії і Великобританії по морю добереться до порту в Щецині, більше 1500 військових будуть перекинуті в Польщу повітрям в аеропорт у Вроцлаві, потім всі сили, які візьмуть участь у навчаннях, зустрінуться на полігоні в Жагани і Свентошуве», — повідомили у Генеральному командуванні Збройних сил Польщі

До липневого саміту НАТО у Варшаві поляки також проведуть найбільш масштабні військові маневри в країні після 1989 року «Анаконда-16». Напередодні військові навчання НАТО провела Грузія.

Джерело: radiopolsha.pl



пропозиції партнерів
Новини