Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Євробачення-2005 коштувало Україні 23 млн доларів

  • 573

Бюджет пісенного конкурсу Євробачення в Україні у травні 2005 року становив 120 млн гривень (близько 23 млн доларів).

Про це розповів відповідальний за організацію конкурсу, екс-президент національної телекомпанії Тарас Стецьків. У 2005 році Євробачення проходило у столичному «Палаці спорту».

«Було три джерела грошей: державний бюджет виділив 68 мільйонів гривень, кілька мільйонів євро дала європейська мовна спілка, а решту дали переважно українські спонсори. Сумарний бюджет складав близько 120 мільйонів гривень», — заявив Стецьків

За тодішнім курсом 5,25 гривень за долар це склало близько 23 млн доларів. Невикористаними залишились 10 млн гривень. Тарас Стецьків вважає, що організувати конкурс наступного року можна за такі ж гроші, але, ймовірно, що бюджет буде більшим.

«Теоретично, конкурс можна знову провести в «Палаці спорту», адже кращих місць у нас не багато, — зазначає Стецьків. — Ідея з «Олімпійським» не підходить — нам це не дозволять, бо є суворі вимоги телевізійного формату, щоби було крите приміщення»

На думку екс-організатора конкурсу можна розглянути інші міста для проведення — Харків, Дніпропетровськ та Одесу, де є великі арени. За вимогами Євробачення, арена має містити щонайменше 2 тис глядачів і бути придатною для організації телетрансляції. Стецьків додав, що у Львові підходящих арен немає.

Нагадаємо, на проведення Євробачення претендують 4 міста.

Джерело: ВВС



пропозиції партнерів
Новини