Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

На МКС розгорнуть надувний модуль для астронавтів

  • 291

У найближчі години на Міжнародній космічній станції розгорнуть надувний модуль BEAM (Bigelow Expandable Activity Module) американської компанії Bigelow Aerospace.

Модуль BEAM почнуть надувати сьогодні о 13.10 за Києвом. Однак у NASA зазначають, що «розгортання потенційно може початися і раніше». Астронавт Джефф Вільямс, який знаходиться на борту МКС, уже провів потрібні підготовчі роботи і «встановив апаратуру, щоб підтримувати розгортання модуля BEAM і стежити за цим процесом».

Модуль BEAM на МКС доставали 10 квітня на борту вантажного корабля Dragon разом з 3 тоннами продуктів, води та матеріалів для наукових досліджень. У модуль будуть поступово подавати повітря, тому ще до кінця травня його об’єм зросте у майже п’ять разів. Діаметр модуля становить 3 метри, а довжина — 4 метри. «Житловий обсяг» модуля складе 16 кубічних метрів. Астронавти вперше зайдуть до модуля 2 червня. Надувний модуль BEAM призначений для проживання та роботи майбутніх екіпажів МКС.

«Його перше випробування дозволить визначити, наскільки в цілому хороша ця конструкція та чи надійно вона захищає від сонячної радіації, космічного сміття і екстремальних температур в космосі», — наголосили у NASA

Після закінчення випробування модуль буде відстиковано від станції, він зійде з орбіти і згорить у щільних шарах атмосфери Землі.

Раніше NASA показало Марс на рекордно близькій відстані.

Джерело: ТАСС



пропозиції партнерів
Новини