Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Український проект переміг у конкурсі NASA

  • 517

Українська команда, що створила проект літака для Марсу Mars Hopper, перемогла на всесвітньому хакатоні NASA Space Apps Challenge в номінації People's Choice.

Я сподіваюся, ми зацікавили NASA своїм проектом. Якщо це так, то хотілося б, щоб Україна до нього долучилася. Коли ми розробляли проект, то розраховували на це: майже всі технології для його реалізації є в Україні. Було б чудово, якби наша країна зайняла гідне місце серед космічних країн, — розповів інженер проекту Олександр Буткалюк

За заявою команди-творців, до останнього моменту український проект займав лише третє місце, однак після перевірки системи голосів він вийшов на перше місце. До того ж в українського проекту найвищою була і кількість переглядів на Youtube — понад 44 000.

Команда Mars Hopper складається з Олександра Буткалюка, В’ячеслава Осауленка, Андрія Музиченка, Іллі Рубинського, Павла Правдюкова, Миколи Денисенка, Софії Буткалюк. Проект пропонує альтернативну технологію переміщення по поверхні Марсу. Українці створили аналог джетпака і модель ракетоплана, який використовує в якості палива вуглекислий газ.

Для польотів винахід українців використовує сухий лід, що покриває поверхню на полюсах Червоної планети. Він збирає його під час посадок і за допомогою радіоізотопного термоелектричного генератора (РІТЕГ) перетворює на газ. Швидке звільнення енергії створює реактивну тягу. Літак переміщається від посадки до посадки, рухаючись стрибками, за що його і прозвали стрибуном (Hopper).

Напередодні марсіанський літак від українців увійшов у топ-3 конкурсу NASA з-поміж 128 команд.

Джерело: ain.ua



пропозиції партнерів
Новини