Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Чоловіків у Європі вперше стало більше за жінок

  • 412

Вперше за всю історію спостережень з 1749 року чоловіків у Швеції стало більше, ніж жінок. Такі ж процеси відбуваються в Норвегії, Данії, Німеччині і Великобританії.

Це унікальне явище для західних країн, де жіноче населення завжди перевищувало чоловіче. Вперше історичний зсув зафіксували у березні 2015 року — чоловіків у Швеції виявилося на 277 осіб більше. За рік цей розрив виріс до 12 тис. осіб. Хоча для населення в 10 млн це не дуже велика цифра, в майбутньому розрив лише зростатиме, стверджують вчені.

Хоча на 105 новонароджених хлопчиків у Європі припадає в середньому 100 дівчаток, через вищу тривалість життя жінок стає більше, ніж чоловіків. Але нещодавно ця тенденція почала змінюватися: у Норвегії чоловіки вийшли вперед ще в 2011 році, у Данії та Швейцарії чисельність обох статей зрівнялася. У Німеччині, де через 2 світові війни чоловіків геть не вистачало, співвідношення статей зрушилось: з 87 чоловіків на 100 жінок у 1960 році до 96 чоловіків у 2015 році.

Таке явище пояснюють 2 причинами: зростанням тривалості життя у чоловіків (завдяки прогресу в галузі охорони здоров’я та охорони праці) та прибуттям десятків тисяч біженців, переважно чоловічої статі, з країн Африки та Близького Сходу. Тільки в Швеції в 2015-2016 роках отримали притулок 35 тис. підлітків, які прибули в країну без батьків.

Напередодні було показано відмінності між чоловіком і жінкою.

Джерело: lenta.ru



пропозиції партнерів
Новини