Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Оприлюднено секретний лист ФСБ до влади Криму

  • 584

Журналісти оприлюднили секретний документ управління Федеральної служби безпеки Росії в окупованому Криму, що адресований Сергію Аксьонову й передбачає план репресій щодо Меджлісу кримськотатарського народу.

У розпорядженні видання Ліга опинився секретний документ управління ФСБ щодо знищення Меджлісу кримськотатарського народу. У документі від 28 квітня 2015 року йдеться, що керівництво Меджлісу не тільки виступає проти анексії, але і «відмовилося від співпраці, має антиросійські переконання й веде українську пропаганду».

Відтак, російська спецслужба запропонувала Аксьонову оголосити Меджліс «радикальною екстремістською організацією, діяльність якої становить загрозу РФ» і визнати її незаконною. Йдеться також про певний план заходів, метою яких є «психоемоційний вплив на місцеве керівництво Меджлісу й схиляння їх до співпраці з державними органами». Документ підписаний першим заступником начальника управління ФСБ з Криму Рустемом Ібрагімовим.

У листі містяться пропозиції стосовно активізації діяльності радикально налаштованих щодо кримських татар російських «патріотичних організацій». Також ФСБ радить проводити «фільтраційну роботу» на кордоні з Україною: не допускати виїзду кримських татар з території півострова, обшуки, рейди тощо.

Повідомляється і про плани проведення інформаційної кампанії з дискредитації Меджлісу та його керівництва в кримських і федеральних ЗМІ. Окремо наголошується про поступове «заміщення» Меджлісу підпорядкованою окупантам організацією Кирим, яку очолив Ремзі Ільясов.

Напередодні РФ офіційно заборонила Меджліс.



пропозиції партнерів
Новини