Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У США протестували ракету Antares з українською ступінню

  • 376

Американський центр космічних польотів провів наземні випробовування ракети-носія Antares, першу ступінь для якої розробляли в Україні.

Основна конструкція розроблялася в КБ «Південне» і виготовлена на Південному машинобудівному заводі в Дніпрі. При створенні сходинки також співпрацювали з українськими підприємствами «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Рапід» (Чернігів), «Чезара», та інші. До того ж, українці активно допомагали під час випробувань у США.

Останні півтора року експерти намагалися модернізувати ракету.

Від нас вимагалося частково розібрати готові вироби, доопрацювати їх і зібрати так, щоб вони могли працювати з новим двигуном. Подібна робота є дуже складною, а за ретельністю вона може бути порівняна з трансплантацією серця. — поділився Максим Дегтярьов, головний конструктор цього напрямку в КБ «Південне»

Успішні тестування продемонстрували, що мету досягнено і далі проведуть випробування запуску ракети-носія.

Для України це однозначно знаменна подія. Сама ступінь — паливні баки, баки окислювача, датчики, трубопроводи та інше допоміжне устаткування — мають працювати як єдине ціле з руховою установкою. Якщо тест пройшов успішно — це говорить про те, що всі складові ступені ракети-носія взаємодіють так, як від них очікується. — пояснює Андрій Бєгунов, засновник акселератора космічних технологій simpera.space

Перший пуск готової ракети передбачається у середині липня поточного року.

Нагадаємо, що недавно Міноборони показало перше випробування ракетного катера ВМС.

Джерело: AIN.ua



пропозиції партнерів
Новини