Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

NASA розкрило таємницю «сутінкової зони» Плутона

  • 520

Знімок, отриманий автоматичною станцією New Horizons після прольоту повз Плутон, дозволив розкрити таємницю «сутінкової зони» карликової планети — структури атмосфери небесного тіла, що спостерігається на тлі Сонця.

На зображенні у верхній частині правого врізу, яке описує простір з діаметром 230 кілометрів недалеко від південного полюса, помітно утворення, що нагадує земну хмару. Воно досягає кількох десятків кілометрів у довжину і розташоване в низьких шарах атмосфери небесного тіла. Структура складається головним чином із метану, а її формування передбачено існуючими моделями.

У нижній частині правого врізу можна розглянути геологічні неоднорідності карликової планети. Перепад між найвищою і найнижчою точками на цій ділянці досягає п'яти кілометрів. Вчені відзначають, що детально вивчити ці території дозволяють саме дані, отримані в «сутінкових» умовах.

Це зображення NASA отримано, коли Плутон перебував між станцією New Horizons і Сонцем. Це дозволило апарату вивчити будову атмосфери карликової планети. Знімок зроблений науковим інструментом MVIC (Multispectral Visual Imaging Camera) через 19 хвилин після мінімального зближення з Плутоном, на відстані 21,55 тисячі кілометрів від нього. Роздільна здатність зображення дорівнює 430 метрам на піксель.

Джерело: nasa.gov



пропозиції партнерів
Новини