Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Туреччина не пропускає українські фури

  • 348

Співробітники турецьких контролюючих органів відмовляються оформлювати українські транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів між Україною та Туреччиною у двостороньому сполученні на підставі разових двосторонніх дозволів.

Свою відмову вони аргументують тим, що українські перевізники нібито повністтю використали квоту зазначених дозволів другого кварталу і виконати перевезення на підставі поданих дозволів зможуть лише після 1 липня 2016 року. Водночас, українська сторона не погоджувалась з поквартальним використанням турецьких двосторонніх дозволів у 2016 році, відповідні домовленості щодо поквартального використання двосторонніх дозволів планувалися лише в 2015 році.

Наголошується, що у протоколі засідання 2015 року українська сторона не брала на себе будь-яких зобов’язань щодо поквартального використання дозволів на право здійснення двосторонніх перевезень вантажів територією Турецької Республіки, які були передані турецькою стороною, про що неодноразово повідомляла турецьку сторону. На сьогодні питання не врегульовано і потребує вирішення на найближчому засіданні змішаної українсько-турецької Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень.

У Мінінфраструктури кажуть, що українська сторона проініціювала проведення цього засідання в червні 2016 року, але донині турецька сторона не погодила дату і місце проведення засідання. Тому Міністерство інфраструктури України рекомендує автоперевізникам утриматись від здійснення перевезень з України до Туреччини на підставі двосторонніх дозволів до узгодження позицій з цього питання.

Раніше повідомлялося, що Україні продовжать термін безвізу з Туреччиною.

Джерело: УНІАН



пропозиції партнерів
Новини