Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

З'явилися подробиці звільнення Солошенка та Афанасьєва

  • 301

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко розповіла подробиці звільнення незаконно засуджених у РФ українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка.

За словами Геращенко, Київ сподівався звільнити українців ще наприкінці травня, але громадська думка в Росії негативно сприйняла звільнення Надії Савченко. Тому Кремль відклав це питання. Геращенко уточнила, що операція готувалася із безпосереднім залученням СБУ, МЗС і гуманітарної групи на Мінських переговорах.

Сьогодні Геращенко та прес-секретар президента України Святослав Цеголко прибули на літаку до московського аеропорту Внуково. Тоді представнику СБУ, який був разом з ними, надійшла команда «рух». Опісля з’явилася колона машин. До літака допустили українського дипломата в Москві Ігоря Мельничука.

З машини вийшов Юрій Солошенко, поряд з ним був лідер організації «Український вибір» Віктор Медведчук. Він розповів, що у Лефортово українцям зачитали указ президента РФ Володимира Путіна про помилування. За кілька хвилин з машини випустили й Афанасьєва.

Вже у літаку колишні в’язні Кремля сказали: «Прощай, немытая Россия! Страна рабов, страна господ!». Перші дзвінки вони зробили дружині, синам (Солошенко), мамі (Афанасьєв). Дві години у літаку українці розповідали про жахи перебування у в'язницях Росії.

Щодня, коли ми годину гуляли в тюремному дворику і нам на повну гучність вмикали міліцейську радіостанцію 112, щоб ми не розмовляли. І ось 25 травня я почув, що ГРУшиків поміняли на Надю, я так кричав, так радів! Я писав їй листа, просив, щоб вона не голодувала, — поділився Солошенко

Раніше адвокат пояснив, чому звільнили саме Солошенка та Афанасьєва.

Джерело: Facebook Ірини Геращенко



пропозиції партнерів
Новини