Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Нардепу Онищенку загрожує від 7 до 12 років тюрми

  • 347

Народний депутат Олександр Онищенко може отримати від 7 до 12 років позбавлення волі відповідно до інкримінованих йому статтям.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

Це розкрадання в особливо великих розмірах. Найважча санкція — від 7 до 12 років, — сказав він

Антикорупційної прокурор Назар Холодницький повідомив, що подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка підготовлено в рамках розслідування кримінального провадження про зловживання при реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з «Укргазвидобуванням».

Документ вже о 9.45 ранку був доставлений в приймальню генпрокурора Юрія Луценка. Ситник висловив надію, що «генпрокурор швидко скаже свою позицію і подасть в Раду подання». При цьому він уточнив, що бюро відомо, де зараз перебуває Онищенко.

Колишнього заступника голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олександра Онищенка підозрюють в нанесенні збитку державі на суму понад 1 млрд гривень.

Газ був реалізований за цінами, які нижчі від ринкових, внаслідок чого державним інтересам було заподіяно істотну шкоду. За оцінками НАБУ, мова йде про суму більше 1 млрд гривень, — заявляли в НАБУ

У 2013 році повідомлялося, що компанія Онищенка «Газовий альянс» виграла тендери на постачання газу компаніям Ахметова і Новинського, а також гігантові «ArcelorMittal Кривий Ріг».

Раніше ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо нардепа з БПП.

Джерело: dt.ua



пропозиції партнерів
Новини