Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

США будуть боротися із російськими шпигунами

  • 195

Білому дому запропонували створити спеціальну групу, яка буде протистояти російському шпигунству.

За зразок планується взяти інститут, що існував у роки холодної війни. З відповідною пропозицією до адміністрації президента звернувся Комітет з розвідки сенату США. У документі пропонується створити групу, куди ввійдуть співробітники Державного департаменту, представники розвідки і різні чиновники.

Засідання групи будуть проходити раз на місяць, а її завданням стане "виявлення російських шпигунів, розкриття вбивств, скоєних за завданням російської влади, а також розслідування фінансування організацій, що діють в інтересах Москви, і протистояння російській пропаганді і фальшивкам".

Крім того, запропонований законопроект передбачає, що ФБР має вивчати маршрути поїздок російських дипломатів і отримувати повідомлення від співробітників посольства, якщо ті зберуться відправитися на понад 50 миль від свого місця роботи. Розгляд документа сенатом, ймовірно, відбудеться вже в липні.

Група фахівців, чиїм завданням було саме протистояння російській розвідці, була створена за Рональда Рейгана в 1981 році. В основному, вона займалась викриттям фальшивок, створених радянською розвідкою, а також виявленням організацій (на зразок Всесвітньої ради миру), які діяли в інтересах Кремля. Останні відомості про роботу групи відносяться до 1992 року, коли СРСР перестав існувати.

Раніше Литва повернула обов'язковий призов в армію.

Джерело: BuzzFeed



пропозиції партнерів
Новини