Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Онищенко подав до суду на ГПУ та НАБУ

  • 188

Народний депутат Олександр Онищенко подав позов до Печерського районного суду Києва проти ГПУ та НАБУ про захист честі і ділової репутації.

Текст позовної заяви є у розпорядженні Української правди. У ній Онищенко вказує, що 15 червня під час брифінгу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав його організатором злочинної схеми.

Онищенко вважає, що ця інформація є недостовірною і вимагає її спростування.

Поширена на брифінгу в стверджувальній формі недостовірна інформація про позивача вказує на вчинення Позивачем протиправних дій, які чинним кримінальним законодавством кваліфікуються як злочин, та дискредитує Позивача в очах оточуючихпорушує його право на повагу до честі, гідності та ділової репутації, – йдеться в тексті позову

Згідно із законом, відповідачем у випадку поширення інформації, яку подає посадова чи службова особа під час роботи, є юридична особа. Оскільки Холодницький є заступником генерального прокурора та керівником САП, то позов подано проти ГПУ. Крім того, відео цього брифінгу оприлюднило у себе на сайті Національне антикорупційне бюро, тому Онищенко позивається і проти НАБУ.

Відзначимо, що нардепу Онищенку загрожує від 7 до 12 років тюрми.



пропозиції партнерів
Новини