Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Реакція світу на Brexit

  • 1118

Велика Британія за підсумками референдуму ухвалила рішення про вихід з Євросоюзу. За Brexit проголосували 52 відсотки виборців, проти – 48 відсотків, явка становила рекордні з початку 1990-х років 72 відсотки.

Президент Франції Франсуа Олланд у зв’язку з Brexit скликав терміново засідання Ради міністрів і пообіцяв виступити зі зверненням до французів після його завершення.

Президент Республіки скликав засідання Ради міністрів і має намір після його завершення виступити зі зверненням до французів, – зазначили в палаці

Brexit є поганою новиною для Польщі, Європи і означатиме подальшу дестабілізацію Великої Британії, заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв’ю телеканалу Republika.

Це погана новина для Європи, це погана новина, насамперед, для Польщі. По-перше, це означає дестабілізацію у самій Великій Британії в цей момент... Це означає дискусію у самій Великій Британії, як розійтися з Європою. Згідно з процедурами, це може тривати навіть понад 10 років, – підкреслив Ващиковський.

Рішення Великої Британії про вихід з ЄС, хоча й очікуване, стало все-таки ударом для МЗС ФРН, зазначив у Твіттері глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Новини з Великої Британії дійсно позбавляють ілюзій. Схоже, сумний день для Європи, – йдеться в пості міністра

Президент Петро Порошенко сподівається, що результати референдуму у Великобританії не вплинуть на санкції проти Росії.

Шкода, "але нам своє робити". Вірю, що, незважаючи на результат референдуму, Великобританія залишиться в Об'єднаній Європі та захищатиме загальні європейські цінності, – написав Порошенко у себе у Facebook

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вірить, що єдність європейських народів після виходу Британії з ЄС буде збережена. Про це він написав у Фейсбук.

На жаль, сьогодні не найкращий день для об'єднаної Європи. Я сприймаю і поважаю результати референдуму у Великобританії. Але я вірю у те, що єдність європейських народів все ж буде збережена. Тому що в її основі – перш за все спільні для усіх нас демократичні цінності, – написав він

Міністр закондонних справ України Павло Клімкін зазначив, що, незважаючи на результати референдуму, Британія залишається важливим другом і партнером Ураїни.

Велика Британія залишається нашим важливим другом і партнером. Ці відносини ґрунтуються на спільному розумінні базових принципів і цінностей, – написав він у Твіттері

Чинний прем’єр Австралії Малколм Тернбулл заявив, що британське голосування щодо виходу з Європейського Союзу демонструє необхідність існування в Австралії стабільного уряду.

Це нагадування про те, що у світовій економіці завжди можуть бути виклики, і саме тому тут, в Австралії, нам потрібно мати сильний і стабільний уряд. Потрібен чіткий економічний план, який гарантуватиме, що наша економіка вистоїть перед лицем цих проблем, – наголосив Тернбулл, натякаючи на економічний план ліберально-національної коаліції

Голова Партії незалежності Об’єднаного Королівства Найджел Фарадж, який 20 останні років агітував за вихід країни з ЄС, назвав референдум "Днем перемоги" Великої Британії.

Це день перемоги для чесних, простих людей, які кинули виклик істеблішменту й перемогли, – написав Найджел Фарадж

Британський прем’єр Девід Камерон відреагував на результати референдуму словами подяки всім, хто голосував за те, щоб його країна лишилася в ЄС:

Дякую всім, хто голосував за те, щоб зберегти Британію сильнішою, безпечнішою та благополучнішою у Європі та тисячам учасників кампанії @StrongerIn по всій Британії

Після виходу Великої Британії з Євросоюзу лідери решти 27 країн-членів домовилися рішуче зберігати свою єдність. На цьому наголосив Президент Європейської ради Дональд Туск у своїй екстреній заяві у п’ятницю зранку у зв’язку з рішенням британців вийти із ЄС.

Упродовж попередніх декількох днів я мав розмови з усіма лідерами ЄС про Brexit, включаючи прем’єр-міністрів, президентів та керівників інституцій ЄС. Сьогодні від імені 27 лідерів я можу сказати, що ми рішуче налаштовані зберігати нашу єдність на рівні 27-ми. Для усіх нас Євросоюз є засадою для нашого спільного майбутнього, – наголосив Президент Європейської ради

Президент Європарламенту Мартін Шульц застерігає інші країни ЄС від рішень, які ухвалили британці про вихід із Співтовариства, повідомляє кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Ми поважаємо результати. Ми маємо ясність про те, що Об’єднане Королівство йде своїм власний шляхом, – заявив Президент ЄП, наголосиши, що 23 червня стало для Євросоюзу "драматичним і сумним днем"

Лідери країн Євросоюзу емоційно реагують на результати референдуму в Британії про членство в ЄС, за підсумками якого більшість висловилися за вихід з блоку.

Біс забирай! Поганий день для Европи, – написав віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель

Член парламенту Нідерландів Герт Вілдерс, навпаки, висловив радість з приводу підсумків референдума.

Ура Британії! Тепер наша черга. Настав час нідерландського референдуму! – заявив політик

Лідер французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен також схвалила рішення британських виборців.

Перемогла свобода! Як я вже говорю багато років, ми повинні провести такий самий референдум у Франції і в інших країнах ЄС, – написала вона

Знаменита письменниця Джоан Роулінг, що має шотландське коріння, попрощалася зі Сполученим Королівством.

До побачення, Сполучене Королівство, – написала вона, пізніше додавши, що тепер Шотландія буде домагатися незалежності

А ми, у свою чергу, нагадаємо, що Brexit вплине і на скасування віз для українців.



пропозиції партнерів
Новини