Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Уряд зменшив список професій, які рано йдуть на пенсію

  • 638

Уряд скоротив перелік професій, які дають право на ранній вихід на пенсію у зв'язку з особливостями умов праці.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні Кабінету міністрів. Як заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, шкідливість умов праці, що дає право на пільгову пенсію, встановлюється виключно атестацією робочих місць.

Скажіть, будь ласка, як можна атестувати за умовами праці посаду директора шахти, він же не перебуває на підземних роботах? – сказав Рева

Міністр зазначив, що списки професій, що дають право на пільгову пенсію, були істотно розширені за часів президента Януковича. Для забезпечення соціальної справедливості та зменшення навантаження на бюджет Пенсійного фонду, міністр соцполітики запропонував скоротити ці списки.

Постанова, яку ми приймаємо, спрямована на виконання домовленостей з Міжнародним валютним фондом, я звертаю увагу на це, – додав Рева

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що в цих списках є безліч професій, яких сьогодні не існує, наприклад, кочегар паровоза, і які потрібно прибрати.

Ми зараз це рішення приймаємо. Нехай міністерство спільно з роботодавцями та профільними профспілками сідають, і по кожній професії відпрацьовують. Якщо ми доведемо, що реально є така професія, і вона дуже важлива, ми будемо це вирішувати, – сказав Гройсман

Зокрема, він зазначив, що у списках присутні рентгенологи. Але, за словами прем'єра, зараз вплив рентгену на людину суттєво менше, ніж 30 років тому, коли складалися списки.

Відзначимо, що в Україні існують пільги з виходу на пенсію для безлічі професій, таких як військові, прокурори, працівники шкідливих виробництв тощо. Через це в Україні середній вік виходу на пенсію чоловіків становить 49 років. При цьому, жінки виходять на пенсію, в середньому, у 55 років.

Раніше стало відомо, що пенсійний вік в Україні не підніматимуть.

Джерело: УНІАН



пропозиції партнерів
Новини