Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Найєм та Лещенко створять нову партію

  • 690

Нову політсилу створюватимуть на базі "Демальянсу", вона об’єднає народних депутатів, громадських активістів та відомих реформаторів. Перший з’їзд нової політсили планується в першій декаді липня

Як стало відомо НВ, 29 червня у Києві відбудеться закрита зустріч, на якій група нардепів і громадських діячів планує об’єднатися в нову політичну партію. До її складу мають намір увійти депутати Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Вікторія Пташник, заступник міністра економіки Максим Нефьодов, заступник міністра екології Світлана Коломієць, екс-заступник міністра освіти Олег Дерев’янко, учасники громадянської платформи "Нова країна" – Валерій Пекар, Андрій Длігач та Тарас Козак, "демальянсівці" Василь Гацько, Максим Черкасенко та інші.

Захід буде поки що для закритого кола учасників. Він покликаний дати старт новій політичній силі на базі Демальянсу, – підтвердив один з членів "Демальянсу"

До участі в зустрічі запросили понад ста осіб, яких перелічені вище люди хотіли б бачити в рядах нової партії. На питання, чи буде на зібранні формуватися безпосередньо список партії, нардеп Мустафа Найєм віджартувався.

Це дуже поганий звичай української політики – спочатку формувати список, а потім створювати партію. Ми створюємо принципово нову політичну силу, – сказав Найєм

Валерій Пекар підтвердив плани на зустріч і зазначив, що до складу нової політсили після визначення ідеології може увійти до трьох десятків нардепів, а в переговорах з осені 2014 року брали участь близько 400-500 людей. Ще в березні 2016-го частина потенційних членів майбутньої партії об'єдналися навколо ініціативи "Реформи мають бути справжніми", яка містили програму дій уряду.

Наша ідеологія – це цінності та вимоги Майдану, яку ми переробили в програму дій. Якщо зустріч 29-го досягне мети – в перший половині липня ми проведемо повноцінний партійний з’їзд, де все буде видно й зрозуміло, – відповів Пекар на запитання про ідеологію нової партії

Подробиці створення нової партії привідкрила депутат БПП Світлана Заліщук. Вона остаточно спростувала чутки, що партію може очолити чи підтримати Міхеїл Саакашвілі.

Думаю, що Саакашвілі створюватиме окрему політичну силу, – сказала вона

На думку Заліщук, нова партія має спиратися на ліберальну ідеологію, бізнес та прогресивну молодь.

Раніше було названо партії, які пройшли б до ВР у разі виборів.



пропозиції партнерів
Новини