Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Освітянам поступово збільшать зарплати

  • 350

Лілія Гриневич пообіцяла поступове підняття заврплати для освітян.

Низька оплата праці вчителів не сприєю напливу молодих та талановитих людей у професію. Про це розповіла міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

У проекті закону "Про освіту", який ми підготували, закладена адекватна оплата праці вчителя. Зрозуміло, що ми не зможемо її забезпечити одразу, навіть якщо буде прийнятий закон. Мав би бути розроблений план, як ми поступово підніматимемо рівень оплати праці вчителя, – заявила вона, підкресливши, що соцстатус вчителя є "невиправдано низьким".

Міністр відзначила, що "адекватно" підняти зарплату вчителям перешкоджає фінансово-економічна ситуація, яка склалася в Україні. Гриневич додала, що у проекті закону "Про освіту" передбачається, що зарплата має становити три мінімальні заробітні плати.

"Це не надто багато, але все ж таки більш адекватно, ніж зараз. Для того, щоб це забезпечити, насправді потрібна дуже велика сума додаткових коштів до бюджету України і на даний момент це неможливо. Та навіть якщо ми по кроку підніматимемо заробітну плату, то це вже буде якесь просування", – заявила міністр освіти і науки


Нагадаємо, У ДФС пропонують замінити субсидії зарплатами.

Джерело:Укрінформ



пропозиції партнерів
Новини