Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Європарламент прийняв резолюцію щодо Brexit

  • 380

Європейський парламент на позачерговому засіданні проголосував за резолюцію щодо наслідків Brexit.

"За" проголосували 395 депутатів, "200" – проти, ще 71 "утримався". У своїй резолюції Європарламент закликав уряд Британії поважати демократичне рішення народу швидким і послідовним виконанням процедури виходу (стаття 50 "Договору про Європейський Союз") для того, щоби почати переговори про розлучення якомога швидше.

Депутати просять прем'єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона повідомити про підсумки референдуму Раді Європи 28-29 червня, і одразу ж розпочати процедуру виходу та переговори для "уникнення невизначеності для всіх і захисту цілісності Союзу".

Відзначимо, що Кемерон, який виступав за збереження членства країни в ЄС, заявив, що йде у відставку. Тому, за його словами, процесом виходу Великої Британії з ЄС буде займатися вже новий уряд, який може бути сформований лише до початку осені.

Щодо головування Великої Британії в 2017 році в Раді ЄС, парламент закликав Раду змінити порядок президентства, щоб запобігти ситуації, коли процес виходу поставить під загрозу щоденні справи Союзу. Депутати ЄС резюмували, що сьогоднішні виклики вимагають реформ, щоб зробити організацію кращою і більш демократичною.

Напередодні Туск сказав, коли ЄC буде готовий прощатися з Британією.

Джерело: unian.net



пропозиції партнерів
Новини