Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

ВМС отримали 2 новітні українські бронекатери

  • 448

Сьогодні на урочистостях з нагоди Дня Військово-морських сил Збройних Сил України, які відбулися у Одесі, президент Петро Порошенко передав до ВМС два новозбудованих броньованих катери "Бердянськ" та "Аккерман".

Це перші броньовані катери українського виробництва оснащені системами спостереження та розвідки і здатні знешкоджувати надводні та повітряні цілі. Зазначається, що до складу ВМС ЗСУ увійдуть ще кілька катерів такого типу.

Символічно, що саме сьогодні до складу Військово-морських сил України увійдуть два броньовані артилерійських катери, які передаються саме сьогодні на бойове випробування для постановки на озброєння. Швидкісні і непомітні, економічні і ефективні, розроблені і збудовані українцями, випробувані українськими моряками. А назви морських портів зі Сходу та Південного Заходу на їхніх бортах - "Бердянськ" і "Аккерман", символізують нашу українську національну єдність, – сказав Порошенко

За словами президента ці катери - перші, але не останні судна, що поповнять українську флотилію.

Це лише початок. Наступні серійні артилерійські катери вже закладені на вітчизняних суднобудівних заводах і незабаром увійдуть до бойового складу флоту. У перспективі й добудова інших кораблів, поповнення флоту кораблями і судами необхідних типів, ударними ракетними комплексами, введення до складу морської авіації вітчизняного патрульного літака, – повідомив додав Порошенко.

На переконання Порошенка, ці сплановані й ресурсно забезпечені заходи не тільки дозволять суттєво наростити потенціал вітчизняного флоту, а й нададуть імпульс розвитку національної економіки.

Раніше Порошенко призначив нового командувача ВМС України.

Джерело: president.gov.ua



пропозиції партнерів
Новини