Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Автовиробництво в Україні рекордно скоротилося

  • 272

Виробництво легкових автомобілів за півроку впало на 29%, тобто до 1,635 тис. штук.

Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні-червні поточного року порівняно з аналогічним періодом 2015 року скоротилося на 34% – до 2,095 тис. одиниць. Виробництво легкових автомобілів за цей період впало на 29% – до 1,635 тис. штук. При цьому виробництво комерційних автомобілів скоротилося відносно минулорічного показника на 37% – до 406 штук, автобусів – на 78%, до 54 штук.

У червні цього року на українських заводах було вироблено 428 автотранспортних засобів, що на 65,9% менше результату червня минулого року і на 26,7% менше від показника травня цього року. У загальному обсягу автовиробництва найбільша частка припадає на легкові автомобілі, виробництво яких відносно червня минулого року зросло на 66,33% – до 347 штук. При цьому всі автомобілі були випущені на заводі "Єврокар", а найбільший український виробник легкових автомобілів Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) за минулий місяць не випустив жодного автомобіля.

Комерційних автомобілів у червні цього року було випущено 75 штук, що на 46% менше від червня 2015 року і на 7,4% менше, ніж у травні цього року. Також за червень було вироблено 6 автобусів, що на 84% менше, ніж у травні, і на 93% менше, ніж у червні минулого року. Всі автобуси були випущені на заводі "Черкаський автобус".

Раніше стала відомою трійка найпопулярніших автовиробників цього року.



пропозиції партнерів
Новини