Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Обід за 5 грн: Нацбанк показав їдальню чиновників

  • 581

У Нацбанку пояснили, чому в них дуже дешеве харчування.

Заступник начальника управління стратегії та реформування банківського сектору НБУ Руслан Кравець підтвердив, що чек з їдальні НБУ менше 5 грн за обід, який недавно поширювався в соціальних мережах, є дійсним, і пояснив, чому в їдальні для чиновників така дешева їжа.

У Нацбанку прокоментували, що власником чека були обрані найдешевші страви з меню на той день: суп з квасолею, відварений рис і салат з білокачанної капусти.

Ціна обідів в їдальні формується, виходячи тільки з вартості продуктів. У фінальну ціну не включаються витрати на оренду (НБУ є власником приміщення їдальні), але немає й комерційної накрутки - їдальня працює в нуль. Таким чином, виходить низька ціна на страви. Втім, середній чек в їдальні НБУ становить близько 35-40 грн, – повідомив Кравець.

У прес-службі також повідомили про те, що їдальня Нацбанк не дотується за рахунок ні коштів НБУ, ні держави, адже вона працює за рахунок самоокупності. У бюджеті НБУ немає жодної статті витрат на утримання або дотацію їдальні, всі витрати компенсуються за рахунок продажу страв.

Також повідомляється про те, що продукти для їдальні закуповуються в оптових постачальників продуктів на ринкових умовах вибору найбільш вигідної пропозиції в співвідношенні "ціна – якість". Паралельно ціни завжди порівнюються з кількома торговельними мережами міста.

Джерело: ua.korrespondent.net



пропозиції партнерів
Новини