Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Рада попередньо погодила закон, який полегшить життя ITшникам

  • 171

Нардепи у першому читанні погодили закон №4496, яким спрощуються процедури вкладення зовнішньоекономічних договорів, фінансової звітності, бухгалтерського обліку та анулюється валютний контроль щодо операцій з експорту послуг.

За таке рішення віддали свої голоси 246 депутатів. Проектом закону передбачається, що експортери послуг зможуть укладати договори не тільки у письмовому вигляді, а й в електронному, шляхом прийняття публічної оферти, виставлення рахунку чи електронними повідомленнями. До того ж, законопроект підкріпить заборону для банків щодо вимоги перекладу документів українською мовою, якщо вони оформлені англійською.

Також, відповідно до проекту рахунок (інвойс) буде визнано первинним документом, що спростить процедуру ведення фінансової звітності та бухгалтерського обліку. Також рахунок можна підписати за допомогою особистого підпису, електронного підпису, аналогу власноручного підпису або електронного цифрового підпису. Також необхідним за таких нововведень буде тільки підпис експортера. Факт оплати виставленого рахунку буде вважатися згодою з якістю та обсягом наданих послуг.

Нагадаємо, під Радою відкрили пляж для втомлених нардепів.

Джерело: Еспресо



пропозиції партнерів
Новини