Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Охоронець Захарченка здався українським прикордонникам

  • 101

Громадянин Росії, який працював в особистій охороні ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, у ніч на вівторок здався співробітникам прикордонної служби України.

29-річний росіянин, зареєстрований у Південній Осетії, з серпня 2014 року до травня 2016 року перебував у складі незаконного збройного формування "Восток". Спочатку він "служив" у місті Ясинувата, чергував на блокпості у Луганській області.

У травні- березні 2016 року – воював у складі "особового відділу республіканської гвардії", брав участь у бойових діях під селищем Широкине та працював в особистій охороні Захарченка. З березня по квітень 2016 року входив до складу НЗФ "батальйон "Патріот".

Зі слів затриманого, 9 липня у місті Донецьк він був побитий працівниками "поліції ДНР", після чого взяв з дому автомат "Калашникова" та розстріляв двох так званих "працівників поліції" Пролетарського РВ. Потім втік з Донецька, де мешкав останнім часом.

Громадянин РФ самостійно вийшов на КПВВ Мар’їнка та був доставлений у Мар’їнське відділення поліції.
Факт попередньо кваліфіковано за ч.2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України.

Раніше полонений бойовик подякував українським бійцям.

Джерело: dn.npu.gov.ua



пропозиції партнерів
Новини