Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Інженери NASA приїдуть в Україну запускати ракети

  • 165

З 22 по 30 серпня Україна вперше в історії буде приймати Чемпіонат світу з ракетомодельного спорту.

З 22 по 30 серпня Україна вперше в історії буде приймати Чемпіонат світу з ракетомодельного спорту. Понад 300 спортсменів з 20 країн приїдуть до Львова, щоб позмагатися в майстерності конструювання та запуску моделей ракет. Серед учасників – команди з провідних технологічних країн світу: США, Японії, Китаю, Канади, Великобританії.

Ракетомодельний спорт – технічний вид спорту, у якому учасники змагаються в конструюванні і виготовленні, організації запуску космічних моделей, а також їх пілотуванні (в разі, якщо мова йде про радіокеровані моделі). Змагання проходять як в особистому, так і в командному заліках, а головними критеріями оцінки є висота і тривалість польоту, а також точність посадки. У класі моделей-копій, який традиційно вважається найбільш видовищним, оцінюється ступінь деталізації ракети і реалізм польоту.

Серед спортсменів, які приїдуть в Україну, – керівники компанії Aurora Flight Technologies, яка займається виготовленням бойових дронів для армії США, провідні інженери компаній Alaska Aerospace і Eurosam. На міжнародному рівні питаннями ракетомодельного спорту займається Міжнародна авіаційна федерація, штаб-квартира якої знаходиться в м. Лозанна, Швейцарія. Саме там у 2014 році українська делегація виборола право проведення Чемпіонату світу 2016 у важкому протистоянні з Росією.

В української збірної в складі 32 спортсменів хороші шанси на Чемпіонаті, адже українці – чинні чемпіони Європи. На Чемпіонаті Європи в минулому році наша збірна завоювала 14 золотих, 6 срібних і 7 бронзових медалей в загальному заліку. Спортивне містечко Чемпіонату світу розгорнеться на відстані 11 км від центру Львова. На льотному полі площею більше 100 000 кв. м будуть розташовані не тільки зона змагань, а й фан-зона з різноманітними майстер-класами і розвагами для дітей і дорослих, а також фуд-корт. Вхід на територію спортивного містечка – вільний.

Для України проведення технічного чемпіонату такого масштабу – можливість заявити про себе на міжнародній арені. Довгий час наша країна славилася "мізками", як основним продуктом експорту. За допомогою Чемпіонату світу з ракетомодельного спорту ми сподіваємося повернути Україні славу інтелектуального центру Європи і продемонструвати молоді, що бути інженером – не тільки цікаво, а й престижно, а для того, щоб домогтися успіху необов'язково виїжджати за кордон, – говорить директор Чемпіонату світу з ракетомодельного спорту 2016, CIO Noosphere Михайло Рябоконь

Напередодні український проект увійшов у топ-3 у конкурсі NASA.

Джерело: ain.ua



пропозиції партнерів
Новини