Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Суд виправдав скандального блогера Коцабу

  • 87

Сьогодні, 14 липня, Апеляційний суд Івано-Франківська розглянув апеляційні заяви у справі Руслана Коцаби.

Сьогоднішнє засідання розпочалося з розгляду заяви судді Васильєва про самовідвід. Вдруге суд заяву колеги відхилив. Далі прокуратура подала клопотання про перегляд всіх матеріалів справи. Проте і це клопотання судді відхилили і перейшли до розгляду скарги. Слово надали обвинуваченому.

Хочу наголосити, що я є першим і єдиним політичним в’язнем совісті, визнаним міжнародними організаціями. Далі я б хотів нагадати, що прокурори з першого дня робили все, щоб затягнути процес. Ще хочу сказати, що 2 свідки зі сторони обвинувачення, 2 військових були затриманні на хабарі, – сказав Коцаба

Також він вкотре заявив, що від своїх слів не відмовляється, події на Сході вважає братовбивчою війною, але винним себе у зраді і перешкоджанні Збройним Силам не визнає. Захисник Судима у своєму виступі закцентував увагу на тому, що інкримінована Коцабі стаття про перешкоджання діяльності ЗСУ є безпідставною, оскільки від ЗСУ не надходило жодних заяв чи скарг на Коцабу.

Також захисник заявив, що зрив мобілізації, у якому звинувачують Коцабу не є компетенцією ЗСУ, а жоден зі свідків, які виступили в суді не сказали про вплив заяви звернення Коцаби на мобілізацію.
У своєму виступі прокурор наголосив, що підтримує апеляційну скаргу сторони державного обвинувачення.

За словами прокурора, суд не в повному обсязі дослідив докази та матеріали справи, що не дало можливість визнати Коцабу винними у державній зраді. Відтак, суд підтримав скаргу Руслана Коцаби та його захисників і скасував рішення Івано-Франківського міського суду визнав блогера невинним у перешкоджанні діяльності ЗСУ. По завершенню зачитування ухвали Руслан Коцаба вирушив додому.

Джерело: galka.if.ua



пропозиції партнерів
Новини