Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Чорному морі стартували українсько-американські навчання

  • 152

Сьогодні розпочинаються українсько-американські навчання "Сі Бриз-2016".

Темою навчання стало проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні. Навчання проводяться в Одеській і Миколаївській областях та у північно-західній частині Чорного моря. Днями заступник командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа заявив, що Військово-Морські Сили ЗСУ повністю готові до виконання завдань.

У свою чергу представник командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Роман Гладкий зазначив, що цього року "Сі Бриз" значно розширює "географію" місць і районів свого проведення.

Окрім дій у морі понад 25 кораблів, катерів і суден забезпечення від України, США, Туреччини і Румунії, окрім авіаційної складової, більш широким, ніж у попередні роки, буде діапазон дій берегового компоненту – багатонаціональної тактичної групи, – сказав він

За його словами, стабілізаційні дії при проведенні операції в кризовому регіоні за стандартами НАТО морські піхотинці і спеціальні підрозділи від України, США, Молдови і Грузії будуть проводити як у Міжвидовому центрі підготовки підрозділів, що у Миколаївській області, так і на півдні Одеської області.

Береговий компонент здійснить десантування як морське, так і повітряне, у різних районах Одеської області. Якщо до цього додати, що плануються дії артилерії під час проведення протидесантної оборони, подолання водної перешкоди із залученням інженерних підрозділів, спеціальні дії із забезпечення безпеки на приморському напрямку, повітряне прикриття висадки десанту, то заходи обіцяють бути насиченими і динамічними, – додав Гладкий

Таким чином ВМС ЗС України будуть мати добру нагоду відпрацювати організацію планування та підготовки багатонаціональної операції та спільні дії під час проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні за стандартами НАТО.

Напередодні в Чорному морі розпочалися навчання НАТО.

Джерело: www.mil.gov.ua



пропозиції партнерів
Новини