Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Волинський підприємець буде варити пиво на сонячній енергії

  • 226

Пивовар Юрій Пікута отримав грант від ООН на купівлю сонячних колекторів. Завдяки цій інвестиції чоловік планує зменшити використання газу наполовину, що здешевить його продукцію.

Маленька пивоварня на Волині щомісяця споживає близько 25 тисяч кубів газу. Це обходиться її власникові в 130-150 тисяч гривень. До того ж, дорогі енергоносії роблять дорожчою продукцію. Через це підприємець подав свій проект на конкурс Агентства ООН із Промислового розвитку (ЮНІДО) і переміг. Тепер за кошти цієї організації йому встановлять сонячні колектори, які підігріватимуть воду для пивоваріння.

Економити енергоносії підприємець почав ще задовго до того, як отримав допомогу від міжнародних організацій. Зокрема, встановив два електричні котли, завдяки яким зменшив споживання газу на 30%. Проте цілком відмовитись від дорого блакитного палива не може. Специфіка пивоваріння вимагає, щоб рідини швидко закипали, а без газу це майже неможливо.

Приблизна сума інвестицій від ЮНІДО у цю котельню – від 90 до 100 тисяч євро грантових коштів. Решту в модернізацію виробництва має вкладати вже саме підприємство. Крім фінансової підтримки, фахівці ЮНІДО допомагатимуть із встановленням обладнання.

Раніше створили пристрій, який перетворює воду на пиво.

Джерело: ZIK



пропозиції партнерів
Новини