Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Туреччині арештували пілотів, які збили російський Су-24

  • 281

Турецька влада заарештувала двох пілотів, які в листопаді 2015 року збили російський винищувач Су-24.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на високопоставленого турецького чиновника.

Два турецькі пілота, які збили російський Су-24 біля сирійського кордону, були взяті під варту, – цитує видання слова турецького чиновника

Днями мер Анкари Мелих Гекчек заявив, що до спроби перевороту 16 липня в Туреччині причетний льотчик, який збив російський винищувач у листопаді минулого року, додавши, що цей пілот є членом організації проповідника Фетхуллаха Гюлена, який перебуває в США, і на видачі якого наполягає Ердоган.

Російський військовий літак Су-24 був збитий турецькими військовими 24 листопада 2015 року. За даними Міноборони, літак знаходився на території Сирії, де Росія брала участь у військовій операції проти терористів. Туреччина стверджувала, що винищувач порушив повітряний простір країни.

У момент обстрілу Су-24 в кабіні літака знаходилися два пілоти. Вони встигли катапультуватися, проте пілот Олег Пєшков загинув в результаті інших пострілів. Крім того, під час польоту до місця рятувальної операції на території Сирії був підбитий вертоліт Мі-8. Він здійснив аварійну посадку. У результаті події загинув ще один російський військовий – контрактник морської піхоти Олександр Позиніч.

Раніше Туреччина відмовилася компенсувати Росії збитий Су-24.



пропозиції партнерів
Новини