Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Ердоган ввів у Туреччині надзвичайний стан

  • 278

Президент Туреччини на 3 місяці ввів надзвичайний стан.

Про це повідомляє місцеве агентство “Анадолу“.

Президент Ердоган оголосив про введення надзвичайного стану строком на три місяці відповідно до статті 120-ї Конституції з метою якнайшвидшого усунення всіх чинників терористичної організації, яка здійснила спробу державного перевороту, — йдеться в повідомленні.

Цей захід ні в якій мірі не спрямований проти демократії, прав і свобод. Навпаки, його мета полягає в тому, щоб захистити і зміцнити ці цінності, — запевнив Ердоган.

Мета оголошення надзвичайного стану полягає в здійсненні активних і прискорених заходів, спрямованих на усунення загрози проти демократії, правової держави, прав і свобод наших громадян, — додав він.

Зазначимо, під час надзвичайного стану, згідно з турецькою Конституцією, обмежуються основні права громадян. Президент керує країною, видаючи декрети. Крім того, кабінет міністрів Туреччини може вводити комендантську годину та забороняти мітинги та демонстрації. Крім того, друковані ЗМІ можуть виходити тільки за наявності офіційних дозволів, а джерела аудіо- та візуального мовлення мають контролюватись державою. Розширюються підстави конфіскації транспортних засобів та об’єктів власності.

Нагадаємо, уночі проти 16 липня 2016 року в Туреччині відбулася невдала спроба військового заколоту проти чинного президента Реджепа Таїпа Ердогана.

За офіційною версією, спробу державного перевороту організували послідовники турецького проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого звинувачують у тривалій кампанії з метою повалення турецького уряду через прихильників у турецьких установах, зокрема військових, поліцейських і судових, яких було залучено до формування ”паралельної" держави.

Згідно з іншою версією, заколот організували військові-кемалісти, незгодні з політикою ісламізації, яку провадить Ердоган. Так, у Туреччині заарештовано колишнього головнокомандувача Військово-повітряних сил країни генерала Акіна Озтюрка, якого вважають ініціатором невдалого військового перевороту.

Найбільше активних заколотників виявилося у ВМС та ВПС.



пропозиції партнерів
Новини