Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Tesla випускатиме електровантажівки та електробуси

  • 184

Американська компанія Tesla, що спеціалізується на виробництві електрокарів, планує випускати вантажівки Tesla Semi та міський пасажирський транспорт.

Напередодні, засновник і генеральний директор Tesla Ілон Маск представив план подальшого розвитку компанії. За його словами, випуск Tesla Semi дозволить знизити вартість перевезення вантажів і одночасно підвищити безпеку. Окрім того, у Tesla повідомили, що наразі компанія працює над створенням пікапу та компактного позашляховика. Усі деталі пообіцяли повідомити вже за рік.

Серед інших планів Tesla — розвиток послуги каршерінгу: власники електрокарів зможуть здавати свої автівки в оренду іншим водіям, в тому числі, для використання у якості таксі. Послуга з’явиться як тільки дорожні регулятори схвалять систему автопілота, запевнив засновник Tesla.

Маск підкреслив, що в майбутньому всі автомобілі Tesla будуть оснащені системою автопілота. При цьому він пояснив, що зараз система працює в бета-режимі і передбачає лише часткову автономію машини. За його словами, на проведення усіх необхідних випробувань знадобиться близько п’яти років.

До таких грандіозних планів Tesla поставились дуже скептично. Як пише Bloomberg, вантажівки і автобуси є дуже складним сегментом для виробників електрокарів, до того ж ніякої конкретики гендиректор Tesla не повідомив. Зрештою, приголомшливі заяви Маска дали свій результат: після оприлюднення плану акції Tesla подорожчали на 1,38% до $228,36 за штуку.

Нагадаємо, під час прес-конференції у квітні цього року керівник компанії Ілон Маск підтвердив інформацію, що компанія отримала 115 тисяч замовлень на автомобіль Tesla Model 3 ще до моменту його офіційної презентації.



пропозиції партнерів
Новини