Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Дрон Facebook для роздачі інтернету здійснив перший політ

  • 144

У США компанія Facebook провела перші успішні випробування безпілотного літака на сонячних батареях Aquila.

Безпілотник планується використовувати для забезпечення інтернетом важкодоступних регіонів. Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії, яке розмістив у себе на сторінці засновник соцмережі Марк Цукерберг.

Тестовий політ проводився на південному заході Арізони 28 червня. Передбачалося, що випробування триватимуть всього півгодини, проте тривалість польоту збільшили до 96 хвилин.

Під час свого першого тестового польоту, Aquila досяг швидкості 40 км/год. на висоті 5,5 км.

За словами Цукерберга, зараз Aquila перевершує Boeing 737 за розмахом крил, важить як рояль і вимагає стільки ж електроенергії, як три фени. Надалі творці Aquila планують зробити безпілотник більш легким, вони також хочуть знизити витрату енергії і збільшити ефективність сонячної батареї.

У майбутньому ми хочемо отримати флот з декількох Aquila, які будуть літати на висоті 60 тис. футів (18,3 км), передавати один одному дані за допомогою лазерів і перебувати в повітрі по кілька місяців — нічого схожого раніше не робилося. Щоб досягти мети, доведеться зіштовхнутися з деякими складними викликами для інженерів, — написав Марк Цукерберг



пропозиції партнерів
Новини