Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У YouTubе представили портрет українського користувача

  • 90

Відеосервіс YouTubе проаналізував головні тенденції використання платформи українцями.

За даними дослідження YouTubе Audience Profiling Study 2016, перше відео на платформу Youtube в Україні завантажили у вересні 2005 року – про слона з київського зоопарку. 70% Інтернет-користувачів в Україні у віці 16-24 років щодня дивляться відео на YouTubе. 96% користувачів дивляться відео вдома, 18% – ще й на роботі, у школі або інших навчальних закладах, а кожен п'ятий – у дорозі або іншому місці поза домом.

Крім того, 59 % відкривають YouTubе ввечері або перед сном. Згідно з інформацією, 37% користувачів використовують Youtube для відпочинку, 36% – для розваги і натхнення, 36% – для хобі й особистих інтересів.

Українці використовують YouTubе і для розвитку. Зокрема, 52% учасників дослідження використовують Youtube для отримання інформації, 47% – щоб дізнатися щось нове, 29% – щоб знайти підказку у вирішенні завдань, 24% – щоб знайти інформацію про послуги і продукти до покупки.

Близько чверті українських користувачів у віці 25-44 років дивляться YouTubе частіше, ніж телевізор. Примітно, що 31 % користувачів сказали, що стали включати телевізор рідше після того, як почали користуватися відеохостингом.

Як відомо, у користувачів є можливість взаємодіяти з відеохостингом: 56% українців заходять на YouTube, щоб поділитися контентом; 57% – підписуються на х YouTube-канали. Кожен п'ятий користувач відвідує відеохостинг без яких-небудь намірів.

Найпопулярніші жанри YouTube-відео – музика (46%), гумор (37%), відео на тему "зроби сам" (33%). Також до даної категорії варто віднести кулінарні рецепти, новини і ТБ-шоу. Зазначається, що розмір вибірки по Україні – 1251 респондент у віці від 16 років.

Днями YouTube запустив нову функцію для смартфонів.

Джерело: AIN.ua



пропозиції партнерів
Новини