Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Стали відомі переможці Одеського кінофестивалю

  • 168

На 7-му Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ) кращим українським повнометражним фільмом визнано фільм режисера Тараса Ткаченка "Гніздо горлиці".

Гран-прі фестивалю "Золотий Дюк", який вручається за підсумками глядацького голосування, дістався картині "Той, хто горить, горить, горить" англійського режисера Чанії Баттон. Це історія про те, як дві близькі подруги їдуть з Лондона, щоб виконати останнє прохання свого померлого від раку друга - розвіяти його прах в чотирьох дорогих його серцю місця.

Друге місце глядачі віддали "Привіту з Фукусіми" німецького режисера Доріс Деррі. Третє місце посіла вітчизняна "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка. Історія про українську жінку, яка вирушила до Італії, щоб знайти роботу і прогодувати свою сім'ю в Україні. Поки вона працює, її сім'я поступово розвалюється. Фільм можна буде побачити в кінотеатрах вже цієї осені.

Головний приз міжнародного конкурсу – Дюк " за кращий ігровий фільм і 5000 євро журі присудило стрічці "Незаконні" румунського режисера Адріана Сітару за експериментальність. Бюджет кінострічки був дуже скромний – 70 тис. євро. Історія кохання між сестрою і братом, яка призвела до вагітності дівчини, історія відносин у великій сім'ї, де діти дізнаються, що їхній батько-лікар був донощиком.

У цій же номінації журі присудило спеціальний приз повнометражному ігровому фільму "Людоїди" режисера і сценариста Леа Фенер (Франція). Ще один спеціальний диплом отримала грецька драма "Засмага" режисера Аргіриса Пападимитропулоса. Фільм про стосунки 42-річного лікаря-холостяка, який працює в курортному містечку, з юною пацієнткою.

Кращим режисером ОМКФ визнав бельгійця Ксавьє Серона і 3000 євро вручили йому за трагікомедію, що переходить у фарс, "Смерть від смерті". Кращою акторською роботою став дует Каорі Момої і Розалі Томасс у фільмі "Привіт з Фукусіми". Саме їм дістався Дюк і грошовий приз у 2000 євро.

У новому для конкурсі фестивалю європейських документальних фільмів спеціальним призом журі відзначило картину Зої Радкевич "Мій друг Борис Нємцов". А приз і премія в 2000 євро дістався фільму "В Каліфорнії" французького режисера Шарля Редона (режисерові фільму).

Найкращим українським повнометражним фільмом журі назвало "Гніздо горлиці" режисера Тараса Ткаченка. Він отримав грошовий приз у 50000 грн. Акторського Дюка і 25000 грн. отримав Мирослав Слабошпицький, який зіграв Дмитра Ульянова в стрічці "Моя бабуся Фанні Каплан".

Раніше стали відомі імені переможців Каннського кінофестивалю.

Джерело: korrespondent.net



пропозиції партнерів
Новини