Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Австралійці придумали ідеальну людину для ДТП

  • 349

Фахівці австралійської комісії дорожньо-транспортних пригод розробили макет людини, здатної вижити в ДТП, у які потрапляють сучасні автомобілі.

Манекен отримав ім'я Грем.

Правда полягає в тому, що наші автомобілі розвиваються набагато швидше нас. Людське тіло вже просто не в змозі впоратися з силами, які впливають на нього при деяких аваріях, – розповів інженер з університету Монаша Девід Логан, який брав участь у створенні Грема

Манекен отримав череп великого розміру. Це дозволило розмістити навколо головного мозку більше спинномозкової рідини, що зменшує ризик отримання серйозної травми при ДТП. Додаткові подушки з'явилися і між ребрами Грема. Ці елементи під час аварії працюють так само, як подушки безпеки в авто.

Також у манекена немає шиї. Замість цього творці Грема продовжили ребра до черепа. Це також краще захищає голову. Крім цього, у манекена колінні суглоби вигинаються в обидві сторони, а нижні частини ніг зроблені копитоподібніми. Завдяки цьому людина зі схожою анатомією зможе відскочити від автомобіля при небезпеці наїзду.

У Грема і шкіра відрізняється від людської. Вона зроблена товщою, особливо на руках. Це дозволяє позбутися від синців. Зараз Грем виставлений на загальний огляд в державній бібліотеці Вікторії.

Джерело: motor.ru



пропозиції партнерів
Новини