Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Яя Туре закликав бойкотувати ЧС 2018 в Росії

  • 1088

Півзахисник «Манчестер Сіті» Яя Туре заявив , що темношкірі гравці будуть готові бойкотувати Чемпіонат Світу 2018 року, якщо Росія не почне боротися з расизмом.

Як відомо, після матчу Ліги Чемпіонів проти «ЦСКА» в середу ввечері лідер «городян» поскаржився на расистські образи з боку місцевих уболівальників і закликав футбольних чиновників вжити заходів. «Сіті» направив офіційну скаргу, і УЄФА вже взяла її в роботу - на 30 жовтня призначено дисциплінарне слухання.

Гравець збірної Кот-д'Івуара заявив, що у разі відсутності реакції на проблеми расизму в Росії темношкірі футболісти можуть влаштувати бойкот Чемпіонату Світу-2018.

«Звичайно темношкірим гравцям потрібні гарантії відсутності расистських образ. Це дуже важливо. Інакше, якщо ми не будемо впевнені, ми можемо і не приїхати на Чемпіонат Світу в Росії. Звичайно, тут є проблеми, це відбувається постійно. Я грав в Україні, де досить непогано, але й там відбуваються подібні речі», - сказав Яя Туре.

«Ми приїхали сюди, і це сталося знову. Я не знаю, чому це відбувається у футболі. Не знаю, чому подібного немає, скажімо, в регбі, гандболі або іншому виді спорту - це є тільки у футболі», - цитує Туре Daily Mirror.

Відзначимо, що «ЦСКА» вже відреагував на критику Туре за допомогою офіційної заяви, в якому йдеться, що клуб «не знайшов» свідоцтв непристойної поведінки власних уболівальників. Подібної думки дотримується і нападник «армійців» Сейду Думбія, співвітчизник Яя.

«Я не чув нічого подібного від уболівальників «ЦСКА». Вони завжди шумлять, підтримуючи команду і намагаючись створити максимальний тиск на суперників, але вони б ніколи не дозволили собі расистські кричалки. Тому очевидно, що мій івуарійський колега перебільшує», - повідомив Думбія.



пропозиції партнерів
Новини